fbpx

Szappankészítő Kisokos Videósorozat

Szappaniskola

8. rész

Gratulálok!

Üdvözöllek a Szappaniskola

Szappankészítő Kisokos Videósorozatában!

Üdvözöllek!

Gratulálok ahhoz, hogy sikeresen elvégezted a Szappaniskola Szappankészítő Kisokos Videósorozatát!

Bízom benne, hogy sok hasznos információt osztottam meg veled.

Szappant készíteni az otthonodban kényelmes és egyszerű.

2011-től élő tanfolyamok formájában oktattam a szappankészítést, de mára meggyőződésem, hogy az online szappankészítő oktatás sikeresebb!

Miért?

Felsorolhatnám az online oktatás általános előnyeit, hogy nem kell utaznod, nem kell szabadságot kivenned, vagy hétvégét rááldoznod a tanfolyamért, akkor végzed el, amikor szeretnéd stb.

De tudod mi volt az első indíttatásunk, amiért a szappankészítő tanfolyamainkat online oktatásra váltottuk?

Az élő tanfolyamok legnagyobb előnye természetesen az volt, hogy a tanfolyamon mindenki elkészíthette önállóan élete első szappanját felügyelet mellett, a lúgoldástól a formába öntésig úgy, hogy ott álltam mellette.

12 féle receptet készítettünk el, és a hozott szilikon formákba osztottuk szét a masszákat, így mindenki vitt haza mindenféle szappanból mintát.

Az utolsó öntések már a tanfolyam vége felé készültek el, és a friss szappanmasszának azért egy fél óra kell, hogy biztonságosan lehessen mozgatni.

Láttam, hogy a friss, folyós, ráadásul lúgos szappanmasszával teli szilikon formákat próbálják a tanfolyamozóink sértetlenül hazaszállítani, volt, aki busszal, metróval, volt, aki az autó hátuljában, kiskosárban, kisládában, dobozban, ki hogy ügyeskedett.

Nem volt egyszerű.

Nagyon sok szappan kifolyt, sérült, megfázott vagy épp túlmelegedett a szállítás során.

Mivel a tanfolyamozóink többsége vidékről, külföldről érkezett hozzánk, arra nem volt lehetőségünk, hogy másnap visszahívjuk őket a szappanok kivételére.

A kész szappanokat sem szerettünk volna utólag elpostázni egy cipős dobozban, hiszen gyakran esztétikai sérüléseket okoz a szállítás.

És főleg: milyen érzés üres kézzel egy tanfolyamról hazatérni?

Így hidd el, sokkal sikeresebb, ha otthon készíted el a szappanokat, nem kiszakítva egy kevéske időt az életedből, nem utaztatva a kész szappanokat, hanem a kényelmes otthonodban, a saját konyhádban akkor állva neki a folyamatnak, amikor számodra a legalkalmasabb a pillanat.

És mi volt a második indokunk, amiért online oktatásra váltottunk?

Az 5 órás tanfolyam nem biztosította azt az időt, amibe annyi tananyagot bele tudtunk volna sűríteni, ami megfelelő mennyiségű tudást adott volna a hideg eljárású szappankészítéshez sem elméletben, sem gyakorlatban.

Érintettünk mindent, ami fontos.

Volt nyomtatott jegyzet is természetesen, amibe jegyzetelhettek a tanulók.

De ha megkérdeznék egy 8 évvel ezelőtti tanfolyamozómat arról, hogy emlékszik-e mindenre, ami a tanfolyamon elhangzott, valószínűleg nemmel válaszolna.

És ez teljesen érthető.

Viszont az online tananyag, mivel örökös hozzáférést biztosítunk hozzá, valóban ÖRÖKÖS.

Bármikor, bárhol, számtalanszor újra elvégezhető.

Mivel az online tananyag összeállításánál nem szabott határt az idő, így megdupláztuk a régebbi receptúránk mennyiségét, hogy még több öntésen keresztül tudjuk bemutatni a különféle szappanok elkészítési módját, a számos alap-és adalékanyag legsikeresebb használatát.

25 recept vár rád: színes, illatos, kecsketejes, intim mosakodó, gyógynövényes, levendulás, körömvirágos, spirulinás, szenes, kávés, mákos, kókusz- és pálmamentes, tiszta olívás, iszapos, kakaó és shea vajas, mézes, ichtiolos, hajmosó, borotválkozó, só –és babaszappan, mint egy nagy terített asztal, kedvedre válogathatsz közülük.

Mielőtt hozzákezdenél önállóan a szappankészítéshez, jól fel tudsz készülni az elméletből és a gyakorlatból a tananyag alapján.

25 szappan elkészítése videón, leírásban lépésről lépésre.

A Szappankukta Online tananyagot úgy állítottuk össze, hogy elvégzése után sikeresen tudj önállóan szappant készíteni, bárhol élj, bárhol fogj hozzá.

A te sikered a legnagyobb célunk!

Ezek után ugye nem gondolod, hogy neked ne menne?

És van egy jó hírünk is!

Nemcsak megtanítunk szappant készíteni, de a szappankészítéshez minden eszköz, alap-és adalékanyag megtalálható nálunk a Szappaniskola Boltban, hogy az se okozzon fejtörést számodra, hogy mit, honnét szerezz be a szappanreceptekhez.

Elképzelhetetlennek tartottuk, hogy ne maradjon meg a személyes kontaktus, a kérdezés és kapcsolattartás lehetősége, így a tanfolyami tagok bekerülve egy zárt tanfolyamozói közösségbe, továbbra is kapcsolatban maradnak velem, velünk, egymással.

Ötletelhetnek, ismerkedhetnek és egy hónapban egyszer tőlem is kérdezhetnek élőben, személyesen videóchatben a csoportban, nekem is eldicsekedhetnek a saját remekműveikkel vagy akár közösen megvitathatunk egy-egy felmerülő kérdést!

Én bevallom, az online tanfolyamok rabja lettem, pontosan ezekért!

Próbáld ki te is!

Készíts szappant az otthonodban egyszerűen és kényelmesen!

Segítek!

Kezdhetjük?

Várlak a Szappaniskolában!