fbpx

A szappan felhasználásának 10 pontja

Üdvözöllek a Szappaniskolában!

Bízom benne, hogy a Szappankészítő Kisokos videó sorozat után már te is vallod, velem együtt, hogy szappant készíteni egyáltalán nem nehéz, sőt egy kreatív világ tárul eléd! 
Az, hogy még hasznos és pénztárca kímélő is, most bebizonyítom neked!
Hiszen egy darabka szappant el sem hiszed, hányféleképpen tudunk hasznosítani! Igazi Joly Joker termék! 
Hiszen azzal, hogy megtanulsz szappant készíteni, nem csak az fog történni, hogy nem kell többet megvásárolnod boltban, vagy kézműves vásárokon.
Ha már csak ennyi lenne a hasznod belőle, hidd el, akkor is megéri!
Szappaniskola

De egy darab szappanban sokkal több rejlik…

Elárulom neked, én hogy csinálom ezt otthon!

Adott egy darab szappan.

Landolhat a mosdó mellett a kézmosáshoz, talán ez a leggyakoribb sorsa.

Hiszen a szappan a legjobb kéztisztító szer, a leghatékonyabban mossa le a kézről a koszt és a szennyeződéseket, így nem kell további fertőtlenítés, hiszen a lúgos közeg ezt tökéletesen teljesíti.

Simogathatsz kutyust, macskát, dolgozhatsz a kertben, megbirkózik mindennel!

Nálunk a másik szappan a kád mellett van, ahova igazi kényeztető szappan kerül, például egy illatozó levendulás vagy körömvirágos, persze legtöbbször kecsketejjel, hogy Kleopátrának kijáró kényeztetést kapjon a mi bőrünk is tusolás, vagy mosakodás alkalmával, ami számomra felér egy wellness élménnyel! Ha mosakodtál már szappannal, tudod, miről beszélek! Ha még nem próbáltad, akkor mielőbb tedd meg! Hiszen olyan tisztának, lélegzőnek még soha nem fogod érezni a bőröd, mint egy házi készítésű szappanos mosakodás után! Nem túlzok, mintha egy réteg kerülne le a bőrödről!A tusfürdő előtte soha nem adott ilyen érzést! Azt mindig kentem ide-oda, olyan furcsa lemoshatatlan érzés volt utána.De egy szappanos mosakodás szinte lélegzővé teszi a bőröd, hiszen az elhalt hámsejtek letakarítója a szappan, nem csoda, ha így érzünk! Ez a valódi tisztaság érzése!

Van egy speciális szappan a hajmosáshoz! Hiszen a hajvégeket ápolni kell, így a legjobb hajápoló adalékokat belecsempészhetjük a hajmosó szappanunkba! Sokan lehet nem is gondolnak rá, hogy erre is használják, hiszen nem szoktuk meg, hogy egy darab szappannal mossunk hajat. Először lehet, nem is áll kézre egy darab szappannal felhabosítani a hajat, de pár alkalom és ügyesen rá lehet jönni a technikájára. Én a gyerekek haját is ezzel mosom, hiszen a koszmót csodásan letakarította a fejbőrről és azóta is messze nagyobb tisztaságot nyújt, mint bolti sampon társai! Azonban egy dologra nagyon kell figyelni, mégpedig arra, hogy szembe kerülve nagyon csíp. Apropó hajmosás…az ecetes öblítés ne maradjon el utána! wink

szappaniskola

Egy szappan kimondottan a férfiaknak, amit ők használnak borotválkozáshoz!

Teljesen kiváltható a borotvahab a férfiak körében, hiszen a borotválkozó profi pamacs szappanunk hihetetlenül felpuhítja az arcszőrzetet, így játszi könnyedség vele a borotválkozás! 

A borsmenta és teafa frissítő tiszta illata minden bolti parfüm előtt jár!

szappaniskola

Itt a fürdőben található még egy „titok szappan”, amit a kamasz fiaim használnak az arcbőrükre.

A kamaszkor velejárója a zsíros, pattanásos bőr, de remekül segíthetjük ezt az időszakot egy enyhén szárító, teafa illóolajos szappannal! Naponta többször is moshatnak vele arcot!

Szappaniskola

És… még mindig a fürdőszobában vagyunk.

Természetesen található a mosógép mellett egy folttisztító szappan, ami a makacsabb szennyeződéseket kíméletlenül kiszedi!

Én nagyanyám idejéből nem emlékszem foltos ruhára! És a megoldás a foltokra nem volt akkor sem más, mint a házi szappan!

Szappaniskola

Ha nem tudnék mosószert készíteni meleg eljárással, akkor azt mondanám, itt még nincs vége a fürdőszobában található szappanok sorának! Hiszen szappanból még mosógélt is készíthetünk!

Aki még csak a hideg eljárású szappanok ismereténél jár, az legegyszerűbben szappanból úgy készíthet mosógélt, hogy nagylyukú reszelőn lereszeli a szappant, felönti kb. 1 liter vízzel, a lényeg, hogy ellepje, de ne legyen túl sok a víz, felfőzi és a kapott géles állagú masszát teszi a ruhák közé a mosógép dobba!

Lám-lám…a fürdőszobában a szappannal minden téren sikerrel járunk.

Szappaniskola

Sőt, nemcsak mosógélnek használhatjuk ezt a főzetet, de én gyakran megtöltöm vele a folyékony szappan adagolót és a mosogatószer flakonját is!

Ha néha szétválik, mert több vizet használtál, csak rázd fel és tökéletes lesz!

Szappaniskola

Ha a konyhába érünk, ott szintén található egy darabka szappan kézmosáshoz és a vizes szivacsot időnként felhabosítom vele és mehet a legzsírosabb edények kíméletlen mosogatása is, mert ott bizony zsír nem marad!

Szappaniskola

Megemlítem még a végén házi kedvenceinket, négylábú barátainkat mert bizony nekik is kiváló választás lehet a szappanos fürdetés!

Szappaniskola

És tudod, mi a nagyszerű az egészben!

Bármelyik fronton elfogyhat a szappan, vagy bármilyen hangulatban szeretnél lazítani a kádban, olyan szappant készíthetsz magadnak bármikor, amilyet szeretnél!

Hát nem nagyszerű?

Szappanozz örömödre és mások örömére!

Üdvözlettel: Kori