fbpx

Fussuk át a listát!

Szappaniskola

Üdvözöllek a Szappaniskolában!

Ugye, milyen sokrétűen használhatjuk fel a szappant?
Nem véletlenül gondolják egyre többen azt, hogy szappant készíteni nem hóbort, nem egy lehetetlen dolog, hanem igenis egy gazdaságos, ugyanakkor szórakoztató hobbi!
Nem véletlenül a legsikeresebb tanfolyamunk a Szappankukta modulunk.
Tanfolyamozóink zöme teljesen kezdőként vágott bele a szappankészítésbe nálunk.
Lúgot, ami a legrettegettebb, de ugyanakkor elengedhetetlen feltétele a szappankészítésnek, például még sosem láttak addig.
Szinte a levegőben éreztem sokszor azt az izgalmat, ami átjárta őket: vajon sikerülni fog nekem is? Vajon nem fogok megsérülni lúgoldás közben? Nem leszek bénább, mint a többiek? Mi lesz, ha ráfröccsen a lúg a bőrömre?
Egyszer én is átéltem ezeket a kezdő lépéseken, így pontosan ismerem egy kezdő szappankészítő minden kétségét, minden kérdését, minden félelmét!
Pontosan a tananyag összeállításakor ez vezérelt, hogy még mielőtt kimondanád a kérdést, én megadjam rá a választ!
Abból indulunk ki, hogy még nem öntöttél sohasem szappant.
Persze, ha már túl vagy rajta, akkor sem fogsz unatkozni, hiszen a leckék akár tetszőleges sorrendben elvégezhetőek, így ugorhatsz egyből a receptekhez!
Viszont egy kezdőnek fontos, hogy tudja, milyen eszközöket használjon, milyen alapanyagokból készítsen szappant, azt is hogyan alkalmazza?
Fontos, hogy egyáltalán megismerje, mi kerülhet bele egy szappanba adalékként és az is hogyan, milyen módon?

A recepteket 2 fő szempont alapján válogattuk össze:

Az egyik az volt, hogy mivel a szappankészítés olyan szerteágazó, sokszínű, sok ízű hobbi, mint a főzés, rengeteg körülöttünk, a konyhánkban megtalálható alapanyag felhasználható hozzá, szerettünk volna nagyjából mindenen végigmenni, hogy az adott anyagokat hogyan tudjuk belevarázsolni a szappanba.
Megpróbáltuk mégis csoportosítani őket, hiszen, ha por állagú adalékot használunk, azt gyakran hasonló módon keverjük el az olajokba a lúgoldás hozzáöntése előtt.
A sokféle növény, zöldség, gyümölcs, dörzsanyag felhasználása is hasonló, így azokból is megmutattunk egy-egy variációt és természetesen azok különböző használatát.
A másik fő szempontunk mindenek előtt természetesen a különböző bőrtípusra használható szappanok széles választéka!
Hiszen különböző életszakaszokban, különböző testtájakon, bőrtípusokon más-más szappant érdemes használni.

 

Fussuk végig a listát!

Íme a Szappankukta Online 25 elkészített receptje:

Szappaniskola

100% olíva olajos-babaszappan (15:46)

Simogató-shea vajas szappan (17:18)

Csupa csoki-kakaóvajas szappan (13:08)

Csillogó sörös-hajmosószappan (23:29)

Profi pamacs-borotválkozó szappan (17:50)

Örök mézes-zabos-méhviaszos szappan (23:20)

Kozmetika kincse-ichtiolos szappan (13:26)

Tisztító Holt-tengeri/Hévízi iszapos szappan (15:35)

Kényeztető és ekcémaűző kecsketejes szappan (17:45)

Intim mosakodó szappan (17:43)

Koffeinmámor-kávés szappan (21:30)

Nyugtató nyugalom-körömvirágos szappan (18:35)

LEVesz a lábadról-levendulás szappan (17:25)

Mákosguba-mákos szappan (17:25)

Széncsengő-szenes szappan (12:20)

HókuszKókusz-kókuszmentes szappan (10:06)

PápáPálma-pálmamentes szappan (11:00)

Kiskirálylány meséje-sószappan (16:00)

India Aranya-kurkumás szappan (14:15)

Zöld Vera-aloe verás szappan (15:05)

Boros mámoros-boros szappan (18:40)

Vitaminbomba-zöldséges, gyümölcsös szappan (17:55)

Babérsimogató-Aleppo szappan (09:28)

Nagymama lekvárja-barackos szappan (15:55)

Blueberry, a Szappaniskola kék szappanja (26:30)

Most nézzük részletesen az egyes szappanok ismérveit!

1. 100% olíva olajos-babaszappan

Szappaniskola

Kezdjük az egészen picik bőrével, hiszen a legfontosabb, hogy mivel is találkozik a baba bőre legelőször.

Én azt mondom, az első 6 hónapban elég a tiszta víz a baba bőrének tisztításához, de utána a legjobb neki is a szappan.

Gondosan megválasztott alapanyaga a babaszappannak kizárólag az extra szűz olívaolaj. Természetesen az érzékeny, száraz bőrű felnőttek is használhatják.

 

2. Simogató-shea vajas szappan 

Szappaniskola

A simogató shea vaj, nagyon krémes állagúvá teszi a szappanokat, igen kedvelt alapanyag a szappankészítésnél, valóban simogatja a bőrünket. Szintén száraz, érzékeny bőr esetén kiváló választás lehet.

 

3. Csupa csoki-kakaóvajas szappan 

Szappaniskola

A csupa csokis kakaóvajas szappannak nagyon nehéz ellenállni, hiszen a finomítatlan kakaóvajtól igazi csokoládé illata lesz a szappannak. Ugyanolyan lágy, krémes tapintat és a holland kakaópor ezt még tovább fokozza. Mennyei íz és illat. Berepedezett sarokra, száraz, igénybevett bőrre csak ajánlani tudom!

 

4. Csillogó sörös-hajmosószappan 

Szappaniskola

Ahogy már említettem a múltkori írásban, hajunk ápolására, tisztítására is jó választás a házi szappan.

A Csillogó sörös-hajmosó szappanunkba mindent belecsentünk, amire a hajunknak igazán szüksége van!

A diólevél-, csalán főzetet, a sört, a ricinusolajat, ami kiválóan ápolja a hajvégeket és a rozmaring illatot.

 

5. Profi pamacs-borotválkozó szappan 

Szappaniskola

Gondoltunk a férfiakra is, hiszen ők gyakran még annyira sem szeretik a bolti kozmetikumokat.

Egy borotvaszappannál különösen fontos a habzása és a bőrpuhító és ápoló hatása. Nem feledkeztünk meg a borotválkozás utáni friss illatról sem, mindez megtalálható a Profi pamacs borotválkozó szappanba.

 

6. Örök mézes-zabos-méhviaszos szappan 

Szappaniskola

Az Örök-mézes-zabos méhviaszos szappant, ha kézbe veszed, olyan, akár egy fincsi mézes müzli szeletet. A finoman dörzsölő zabpehely, a valódi méz, igazi wellness élményt nyújt a bőrödnek.

 

7. Kozmetika kincse-ichtiolos szappan 

Szappaniskola

Létezik egy olyan kozmetikai alapanyag, ami valóban kincs lehet a problémás, pattanásos, gyulladt bőrnek. Ez pedig az ichtiol. Mélyen tisztítja és méregteleníti a bőrt, valódi csodaszer.

 

8. Tisztító Holt-tengeri/Hévízi iszapos szappan 

Szappaniskola

A Holt tenger, vagy hazánk – Hévíz- gyógyiszapja számtalan ásványi kincset rejteget. Ezt is könnyedén sikerülhet belevegyítenünk a szappanba.

9. Kényeztető és ekcémaűző kecsketejes szappan 

Szappaniskola

Ha igazi kényeztetésre vágysz, ha Kleopátra fürdője után sóvárogsz, csak fogj egy adag kecsketejet és készíts belőle szappant! Olyan selymes simogatásban lesz részed, ami feledtet veled minden fáradtságot! Az az extra zsírtartalom, amit pluszba hozzáad a kecsketej a szappanhoz, arra nincsenek szavak. És ami még ellenállhatatlanabbá teszi, hogy valódi gyógyszer, hiszen számtalan ekcémás tünet szűnt meg a kecsketejes szappan használatától! Ha azokat az embereket megkérdeznénk, akik több éve tartó ekcéma, vagy pikkelysömör kínzásától szabadultak meg az Ekcémaűző kecsketejes szappantól, szerintem lassan már egy napló is tele lenne velük.

10. Intim mosakodó szappan 

Szappaniskola

Az intim testtájaknak is gyengéd ápolást nyújt az Intim mosakodó szappan, amiben plusz védelmet a teafa illóolaj biztosít.

 

11. Koffeinmámor-kávés szappan 

Szappaniskola

Van, amikor csak a kávé illata segít kikelni az ágyból. De amíg addig eljutok, előtte egy Koffeinmámoros kávés szappannal való tusolás, amibe az őrölt kávészemcsék segítik felfrissülni a bőröm nagyban segítik a napkezdést.

 

12. Nyugtató nyugalom-körömvirágos szappan

Szappaniskola

A körömvirág a nap energiáját rejti magában. A sárga virágszirmok lágyan úsznak a szappanba. A vele való tisztálkodás egy energiabombával felér!

13. LEVesz a lábadról-levendulás szappan 

Szappaniskola

Egy rohanó, stresszes nap után a levendulás szappannal való esti fürdés valóban LEVesz a lábadról! A levendula illata, olaja ahogy átjárja testedet, már nem is emlékszel a nap gondjaira. Egyik sláger szappanadalék a levendula és illóolaja, legyen szó natúr vagy lila színben öntve.

 

14. Mákosguba-mákos szappan

Szappaniskola

Nemcsak karácsonykor kedveljük a mákos gubát, de egy-két megmaradt száraz kifliből gyakran készítünk gubát. Mákos guba szappan még többször készül, ami kellemesen dörzsölve az elhalt hámsejteket letisztítja a bőrről.

 

15. Széncsengő-szenes szappan

Szappaniskola

 Az ichtiolos szappan testvére a Széncsengő. Hasonlóan jótékony hatású a pattanásos, gyulladt bőrre.

16. HókuszKókusz-kókuszmentes szappan 

Szappaniskola

Sokan vannak, akik egyenesen nem tudnak bolti tusfürdővel fürdeni, mert annyira szárítja a bőrüket. De vannak olyanok, akiknek még a házilag készült szappan sem segít elsőre, hiszen az is szárítja a bőrüket. Ha házilag készült szappannál ez tapasztalható, mindig a kókuszvaj mennyiségét csökkentjük, akár száműzzük a receptből. Nekik készült a HókuszKókusz kókuszmentes recept!

 

17. PápáPálma-pálmamentes szappan 

Szappaniskola

A pálmavajról sokat olvashatunk, általában kontra. Nem maga a pálmavaj miatt, hanem a termesztése jelent problémát a környezetre nézve. Viszont nekünk, szappankészítőknek egyik fő alapanyagunk! De aki e nélkül szeretne szappant készíteni, nincs aggodalomra semmi ok! PáPáPálma… és így is kész a szappan!

 

18. Kiskirálylány meséje-sószappan 

Szappaniskola

Ha van kamasz a családban, vagy olyan, aki pattanással küzd, akár ekcéma, pikkelysömör gyötör valakit, nem maradhat ki a listából a sószappan!

 

19. India Aranya-kurkumás szappan 

Szappaniskola

India Aranya, a kurkuma, nemcsak a konyhában használható fel, hanem kiváló szappanok készülhetnek a segítségével. Nekem az egyik kedvencem szappanszínezőként is, ha narancssárga szappant szeretnék önteni! Mindig a kurkuma van segítségemre ebben.

20. Zöld Vera-aloe verás szappan 

Szappaniskola

Aloe Vera már ismert mindenki számára. Van, aki gélként issza, mi szappanba aprítjuk. Egy kis zöldalgával fűszerezve igazi zöld szappanunk lesz!

21. Boros mámoros-boros szappan 

Szappaniskoola

A vörösboros szappan ötlete onnét jött, hogy az egyik tanfolyamon egy borvidéken lakó falusi turizmust üzemeltető kedves tanfolyamozóm kitalálta, ha már megtanul szappant készíteni, micsoda különleges fogadtatás lenne a vendégeknek, hogy a saját készítésű vörösboros szappanjával ajándékozná meg a nála megszállt vendégeket! Zseniális és egyedi ötlet! Meg is valósította, mi pedig megosztjuk ennek a szappannak a készítési módját!

 

22. Vitaminbomba-zöldséges, gyümölcsös szappan 

Szappaniskola

Zöldség vagy gyümölcs, mind mehet a szappanba! Igazi vitaminbomba testnek, léleknek, no és a bőrnek!

23. Babérsimogató-Aleppo szappan 

Szappaniskola

Nemcsak a babák bőrét ápolhatja a tiszta olívaolajos szappan! Egy babérlevél macerátumos olajból izgalmas és ápoló szappan készülhet!

 

24. Nagymama lekvárja-barackos szappan 

Szappaniskola

Nagymama gondosan befőzött baracklekvárja… hm… micsoda finomság… mi most nem főzünk, főleg nem szappant, a modern technikának köszönhetően, de a barack nem hiányozhat ebből a szappanból.

 

25. Blueberry, a Szappaniskola kék szappanja 

Szappaniskola

Blueberry… gyerekkorom óta a kedvenc színem a kék. Így ez a receptsor elképzelhetetlen kék szappan nélkül! Hiszen a Szappaniskola logójából sem hiányozhat a kék szín, így a Szappankukta Online tananyag záró receptje a Szappaniskola kék szappanja blueberry illattal.

Természetesen még ugyanennyi receptet is tudtam volna írni, de arra már te is képes leszel, ha ezeket a recepteket végigöntöd.
Sőt, csak a képzeleted szab határt a sokféle szappannak.
Receptet megtanítalak számolni egyszerűen, önállóan, hogy tudd, mire figyelj, hogyan válassz alapanyagokat, abból is mennyit tegyél, hogy sikerrel járj.
Mind a 25 receptet elkészítem lépésről lépésre a videókban.
25-ször oldok lúgot, mérem ki a hozzávalókat, így 25-ször kísérheted végig a lúgoldástól egészen a formába öntésig a szappan útját.
Ezért slágertermékünk a Szappankukta Online tananyag, hiszen a hideg eljárású szappankészítés terén ennyi recept elkészítését csak mi vállaljuk, hogy megtanítjuk neked!

Rendeld meg a tananyagot, hogy te is tudj bőrödnek, kedvednek és kreativitásodnak megfelelő szappant készíteni, bárhol, bármikor!
 
https://szappaniskola.hu/szappankukta-online/
 
Szappankukta - alap csomag

Szappanozz örömödre és mások örömére!

Üdvözlettel: Juhászné Kovács Kornélia, Kori